Лука ООД

На два етапа – през 2016 и 2019 година – Фризомат построи метално хале за дървообработващ цех в Раковски.

Сградата е производствена база на Лука ООД, производител на дървени компоненти за мебелната промишленост, работещ за българския и международния пазар от 2000 година насам.

Проектът

През 2016 година построихме основния цех, в който да бъде инсталирано ново производствено оборудване на фирмата.

През 2019 година добавихме навес със складови и спомагателни функции, с което площта на сградата достигна 720 квадратни метра. Гъвкавата ни строителна система и използването на лека монтажна техника позволиха да завършим разширението за две седмици, без затруднения за производствения процес във вече действащата производствена сграда.
Наред със строителството на сградата, ние изготвихме и необходимите проекти за новия цех.

Хале за дървообработващ цех
Лука - Хале за дървообработващ цех 16

Сградата

Стандартната ни система Ceptra е оптимално решение за подобни производствени сгради, тъй като позволява ефективното разполагане на електрическите и вентилационни инсталации във височината на покривните ферми.

Стените на халето са от сандвич панели с изолация от полистирен, а покривът – послоен монтаж с топлоизолация от минерална вата. Това е решение, осигуряващо достатъчна топлоизолация за повечето производствени помещения в металообработващата и дървообработващата промишленост без ненужно увеличаване на цената на сградата.
Всички обшивки са с обичайното за Фризомат високо качество на покритията. Минималният ни стандарт включва горещо поцинковани стомани с покритие Z275 и органично полиестерно покритие с дебелина 25 микрона. В резултат на това нашите сгради могат да бъдат разпознати десетилетия след построяването им.

производствено хале

Особености

Новопостроеното хале за дървообработващ цех използва стандартните ни системи за осигуряване на естествено осветление – прозрачни пана в покривната обшивка и прозорци на страничната фасада. Достъпът до производственото хале се осъществява през една секционна врата и три пешеходни врати, които служат и за евакуационни изходи.

Производствената сграда в Раковски е само един от стотиците проекти на Фризомат в България за нуждите на малките и средни предприятия в промишлеността. С гъвкавата ни строителна система и дългогодишния опит в промишленото строителство успяваме да намерим оптималното решение, съобразено със специфичните изисквания на всяко производство.


Приложение:
Хале за дървообработващ цех
Клиент:
Лука ООД
Местоположение:
Раковски
Площ:
720 m²

Лука 1

Да обсъдим Вашия проект

Фризомат предлага идеалното решение на Вашите изисквания за стоманена сграда.
Нашата уникална строителна система позволява бърз и ефективен монтаж, като реализира Вашите мечти в изключително кратки срокове.

Нашият процес зад изграждането на Вашата нова сграда

Пълен контрол на всеки етап.

icons outlines 01

Проектиране

Фризомат разполага с всичко, от което се нуждаят предприятията и предприемачите, за да реализират мечтите си. Нашият екип от над 35 инженери и проектанти ще създаде Вашата мечта от стомана. 

Прочетете повече
icons outlines 02

Производство 

С нашите най-съвременни автоматизирани съоръжения на площ от 30 000 m², произвеждаме ефективно всички елементи на Вашата мечта от стомана. Благодарение на дългогодишния ни опит и експертни познания ние знаем точно как да създадем Вашата мечтана конструкция. 

Прочетете повече
icons outlines 03

Доставка  

Изпълняваме Вашата мечта от стомана с високоякостна студеноогъната стомана, която е с 30% по-лека и с 50% по-малък обем от стандартната такава. Този ефективен метод гарантира рентабилен транспорт и бърза доставка на Вашата стоманена сграда

Прочетете повече
icons outlines 04

Монтаж

Опитни и снабдени с цялата необходима техника монтажни екипи на Фризомат ще изградят Вашата стоманена сграда. При осъществяването на Вашата мечта ние се фокусираме върху ефективното и бързо строителство. 

Прочетете повече

Международно развитие с глобален играч

icons outlines 09

37 000 сгради

icons outlines 06

350 служители

icons outlines 05

100+ държави

icons outlines 10

10 000+ тона стомана/година

kaart 11 7

Свържете се с представител на Фризомат

Искате ли да обсъдите подробно проекта си с нас? Попълнете формуляра по-долу и разговаряйте с представител на Фризомат, без обвързващи условия.