често задавани въпроси

Открийте отговорите на най-често задаваните въпроси.

Какво правим

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ СТОМАНЕНА СГРАДА НА ФРИЗОМАТ?

icon
icon

Нашата система е разработена на основата на издръжлива, висококачествена студеноогъната стомана. Резултатът: по-леки и безотпадъчни стоманени сгради, които изискват по-малко фундаментни работи и имат по-малък екологичен отпечатък. 
 
Бързина
Разполагаме със свой инженерен екип и производствена база с голям запас от стоманени рулони, така че можем да произведем готовите модули за Вашата стоманена сграда в изключително кратки срокове. Нашите конструкции са леки, затова доставката и монтажът се извършват в изключително кратки срокове. 

Пълен контрол 

Във Фризомат осъществяваме контрол над целия процес от началото до завършването на проекта. Ще направим необходимите корекции незабавно и винаги можете да разчитате на своевременна поддръжка.  

Десетилетия опит
Имаме 45-годишен опит и сме реализирали повече от 37 000 проекта в над 100 държави.  

Ниски общи разходи
Разходите за поддръжка на сградите на Фризомат са изключително ниски благодарение на висококачествените ни поцинковани материали. Освен това нашите леки и здрави конструкции изискват по-малка инвестиция в сравнение с традиционните строителни методи още от началото на Вашия проект. Казано накратко, нашата рентабилна и устойчива строителна система Ви спестява пари от етапа на проектиране, чак до завършването на проекта.

Разгледайте нашите построени сгради тук > >

КАКВИ ВИДОВЕ СГРАДИ ПРЕДЛАГА ФРИЗОМАТ?

icon
icon

Фризомат е специализирана в изграждането на сгради от студеноогъната стомана. Примери за някои от секторите и приложенията им: 

Промишлени сгради: 
– Временна сграда  
– Шоурум и работилница 
– Сграда за съхранение в насипно състояние
– Сграда за рециклираща промишленост  
– Производствена сграда  
– Склад  
– Сграда за химическа промишленост  
 
Складове и сгради за съхранение  
– Сграда за съхранение  
– Склад  
– Хале за съхранение на насипни товари  
 
Селскостопански сгради
– Хале за съхранение в насипно състояние  
– Свинеферма  
– Животновъдна ферма  
– Птицеферма  
– Винарна  
– Сграда за съхранение на плодове и зеленчуци  
– Сграда за съхранение на картофи  
– Сграда за съхранение  
 
Сгради за спорт и хоб
– Сграда за съхранение 
– Спортна зала  
– Конна арена  
– Самолетен хангар

Конструкции за соларни панели
 

Разгледайте различните приложения на нашите сгради тук > 

КЪДЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ НАШИТЕ СТОМАНЕНИ СГРАДИ?

icon
icon

Всички сгради на Фризомат се произвеждат в една от нашите две производствени бази – във Wejnegem (Белгия) и в Бразилия. И двете фабрики са оборудвани с най-съвременните технологии. Те могат да работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да гарантират бързо, съобразено с крайните срокове производство и спрямо Вашите изисквания. Във Фризомат осъществяваме контрол над целия процес от началото до завършването на проекта. Намалявайки зависимостта си от външни доставчици, можем да гарантираме бързо и ефективно производство.  

Открийте всички наши филиали >

ФРИЗОМАТ СТРОИ ЛИ В МОЯТА ДЪРЖАВА? 

icon
icon

Имаме 45-годишен опит и сме реализирали повече от 37 000 проекта в над 100 държави. Благодарение на производствената ни база с площ от 30 000 m2 в Белгия и втората ни производствена база в Бразилия със сигурност можем да се заемем с изпълнението на Вашия проект. 
Имаме пълен контрол върху целия процес – от проектирането и производството до транспорта и монтажа навсякъде по света.
 
Експертен международен екип
Процесът на доставка на Вашата стоманена конструкция до строителната площадка в срок и организирането на необходимото оборудване и монтажен екип се управлява от нашия специализиран международен екип. Нашите опитни професионалисти управляват Вашия проект още от началния етап и гарантира преодоляването на всички предизвикателства. 
 
Международният транспорт е наша специалност 
Фризомат използва висококачествена студеноогъната стомана за изграждането на Вашата сграда. Този вид стомана е не само изключително здрава и икономична, но и най-лесната за транспортиране. Нашите стоманени колони, греди и панели могат да се превозват в отворени контейнери с обикновен товарен транспорт, без да се налага по-специализирана техника. Този вид транспорт е по-бърз, по-евтин и по-лесен от транспорта на повечето традиционни строителни материали.  
 
Познаваме всички местни разпоредби 
Строителните норми обикновено са изключително строги. Височина, съпротивление и т.н. – всичко е регламентирано до най-малката подробност. Това не е проблем за нас. Проучваме местните закони и разпоредби, за да сме сигурни, че ги спазваме, когато проектираме Вашия проект.  
 
Справяне с местните климатични условия
Климатичните условия са друго възможно предизвикателство при строителството във Вашата страна. Топли, сухи, влажни, студени, ветровити, бурни, снежни атмосферни условия: всяко едно от тях може да окаже огромно въздействие върху Вашата сграда. Ние изчисляваме нашите сгради в съответствие с  климатичните условия, за да гарантираме, че ще издържат проверката на времето. 
 
Вижте международните препоръки на Фризомат > 

Искате ли да научите повече за Фризомат?

Ще се радваме да Ви разкажем повече за нашите стоманени сгради. 

НЕКА ДА ПОГОВОРИМ!

Нашият строителен процес

КАКВО СЕ СЛУЧВА, КОГАТО ПОИСКАМ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С МЕН ЧРЕЗ УЕБСАЙТА?

icon
icon

За да добиете представа колко ще струва Вашият проект, винаги можете да се свържете с нас чрез нашия уебсайт.  След това ще Ви се обадим, за да обсъдим заедно Вашия проект. Ако сме в състояние да се заемем с него, ще Ви изпратим персонализирана предварителна оферта. Ако тази оферта отговаря на изискванията Ви, ще си уговорим среща, за да разгледаме проекта Ви по-подробно. Представител на Фризомат може да извърши оглед на строителната площадка и да обсъди с Вас по-подробно детайлите по проекта и офертата. 
 
Превърнете мечтания си проект в реалност > 

КОЙ ИЗГОТВЯ ПРОЕКТА НА СГРАДАТА?

icon
icon

Планирате ли строеж на сграда? Тогава се свържете с Фризомат! След сключването на договора изготвяме строително-конструктивната част на проекта. Предоставяме планове, разрези и детайлни изгледи, специално разработени за Вашия проект. Всички наши планове се изчисляват конкретно за Вашата сграда и се изготвят в съответствие с приложимите стандарти и конструктивен анализ. 
 
Започнете своя строителен проект още днес > 

МОГА ЛИ ДА ИЗБЕРА АРХИТЕКТА?

icon
icon

Да, имате пълна свобода да изберете свой архитект. Фризомат не разполага със собствен екип от архитекти. Нашите инженери и специалисти са винаги в състояние да окажат възможно най-широката подкрепа чрез подробни изчисления, планове и др. В резултат на това изграждането на нашите стоманени сгради е безпроблемен процес. 
 
Да започнем работа по Вашия строителен проект > 

КАКВА Е РОЛЯТА НА АРХИТЕКТА?

icon
icon

Архитектът подпомага строителя като творчески специалист. Архитектът изготвя предложенията, обсъжда желаните размери, изглед на сградата и т.н. Фризомат предпочита да бъде партньор в този процес. Понякога сградата е част от по-голям строителен проект. Всички тези изключително важни решения са част от работата на архитекта. 
След като вземете решение за вида, размера и довършителните елементи по сградата, можете да оставите всичко останало на нас: от изчисленията до доставката. 
 
Искате ли да научите повече? Направете първите стъпки още днес за осъществяване на строителните си планове >

НЕОБХОДИМО ЛИ Е РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ И АКО Е ТАКА, ФРИЗОМАТ ЛИ ПОДАВА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ИЗДАВАНЕТО МУ?

icon
icon

Издаването на разрешение за строеж за изграждането на сграда на Фризомат е задължително. Фризомат не може да подаде заявление за издаването на разрешението за строеж вместо Вас. Вие трябва да го подадете в общината по местонахождение на предстоящия проект. Поинтересувайте се за строителните правила и норми, за да знаете точно какви са предпоставките за получаване на разрешение за строеж. С удоволствие ще Ви помогнем, предоставяйки планове, разрези и чертежи по част стоително-конструктивна, които са необходими на Вашия архитект, за да подаде заявлението за издаване на разрешение за строеж в общината. 
 
Бихте ли искали да получите повече информация? Задайте ни въпроса си >

Търсите висококачествена стоманена сграда?

Ще Ви помогнем да реализирате Вашия проект. 

ПОЛУЧЕТЕ ОФЕРТА

ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ СГРАДИ

КАКВА ГАРАНЦИЯ ДАВА ФРИЗОМАТ ЗА СВОИТЕ СТОМАНЕНИ КОНСТРУКЦИИ?

icon
icon

С Фризомат можете да се възползвате от стандартна десетгодишна гаранция на изпълнителя. Опитът обаче показва, че нашите стоманени конструкции издържат десетилетия.
 
Запознайте се с клиентите, които избраха нашите стоманени сгради > 

КАКВА Е ЦЕНАТА НА СГРАДА НА ФРИЗОМАТ?

icon
icon

Изграждаме различни видове стоманени сгради повече от 45 години. През всичките тези години много неща са се променили, но основата на стоманените конструкции на Фризомат остава същата: сглобяеми модули от високоякостна лека стомана, които доставяме по целия свят и които се монтират на място. 
Нашите уникални профилни конструкции от студеноогъната стомана са изключително здрави и устойчиви на всякакви атмосферни условия. Общата цена на Вашата сграда зависи от нейния размер и обема на довършителните работи. 
 
Рентабилно производство, транспорт и монтаж на стоманени конструкции
През годините сме усъвършенствали процесите на производство, транспорт и монтаж, за да протичат възможно най-гладко. Предотвратявайки загубата на време и всякакви забавяния, спестяваме много пари в хода на целия процес. Спокойно можем да кажем, че нито едно звено от нашата верига на доставки не създава излишни разходи. Даже напротив:  
 
– Предварителното изчисляване и изработване намалява производствените разходи, минимизирайки количеството използван материал, съответно и стойността на Вашата сграда. 
– Предварителното производство на стандартни елементи за стоманените конструкции съкращава общото време за изграждането на Вашия проект. 
– Високоякостната лека стомана намалява разходите за транспорт и строителство. 
– Монтажът от наши опитни екипи спестява времето и разходите за строителство.
– Управлението на проекта позволява да се избегнат допълнителни разходи, произтичащи от загубата на време. 
– Нашите стоманени сгради могат да се демонтират, преместват или разширяват и винаги могат да растат в крак с Вашата предприемаческа мечта. 

Свържете се с Фризомат за подробна оферта > 

КОЛКО БЪРЗО ФРИЗОМАТ МОЖЕ ДА ИЗГРАДИ МОЯТА СТОМАНЕНА СГРАДА?

icon
icon

Много бързо! Целият ни процес е ориентиран към съчетаване на качество и бързина при възможно най-ниски разходи, независимо от мястото на монтаж на Вашата сграда. 
 
Произвеждаме сами всичко за Вашата стоманена конструкция 
Фабриките на Фризомат произвеждат всяка стоманена греда, обшивка и колона. В резултат на това от момента, в който стоманата пристигне в нашата фабрика, повече не се налага да работим с външни доставчици или партньори. Това улеснява планирането. 
Нещо повече, през последните 45 години успяхме да усъвършенстваме тези процеси. Днес уверено можем да кажем, че няма никаква загуба на време в производствения и монтажния процес на нашите сглобяеми стоманени конструкции. 
 
Морски и сухопътен транспорт 
Основното предимство на студеноогънатата стомана е нейното тегло. Тъй като стоманата е изключително лека, тя може лесно да се транспортира с баржи, влакове и камиони. Нашата конструкция с възможност за поставяне на модулите един в друг позволява транспортирането на сграда с площ до 1000m2 в един 40-футов контейнер. С помощта на глобалната ни мрежа можем да доставим Вашата сграда навсякъде по света. 
 
Монтаж от местни екипи 
Преди години Фризомат разработи и патентова уникална система с предварително пробити отвори и (конични) болтове за изграждане на Вашата сграда. Монтажният процес е бърз и безпроблемен благодарение на ясната и подробна документация, изготвена от нашите инженери и изпълнен от наш опитен монтажен екип. За изграждането на повечето стоманени сгради е необходим само малък монтажен екип и лека подемна механизация. Това спестява допълнително време. 
 
Започнете да строите с Фризомат днес >

МОГА ЛИ ДА ПОРЪЧАМ РАЗЛИЧЕН ОТ СТАНДАРТНИТЕ МОДЕЛИ?

icon
icon

Стандартните модели на Фризомат разбира се са най-ефективното и бързо решение за изграждане на стоманена сграда. Повечето от изчисленията вече са направени. Нашите стандартни сгради са проектирани, вземайки под внимание и безкрайния диапазон от приложения. 
Разбира се, имате възможност да проявите и творчество. Уникалната строителна система на Фризомат е изключително гъвкава: винаги могат да се създават нови конструкции с наличните компоненти. Нашите инженери и специалисти с удоволствие ще Ви помогнат, когато се налага да се изградят по-сложни проекти. 
 
Скицирайте мечтаната сграда > 

КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ РАЗМЕРИ?

icon
icon

Започваме от предварително проектираните видове сгради, които могат да бъдат разширени и комбинирани. Така че имате свободата да създадете сграда, която отговаря на Вашите изисквания и технологични процеси.  
 
Стоманените ни сгради са най – ефективни при площи над 200 m2. 
Предлагаме различни размери, съобразени с изискванията на всяка държава и регион: от сграда с ширина 8 m, до сгради с разстояние между колоните до 40 m. Освен това нашите инженери продължават да разработват непрекъснато нови възможности. Не се колебайте да изпробвате границите на нашите сгради! Свържете се с нас и с удоволствие ще Ви помогнем с лична консултация. 
 
Свържете се с нас за индивидуализиране на проекта Ви >

ФРИЗОМАТ ИЗЧИСЛЯВА ЛИ СИЛИTE НА РЕАКЦИЯ НА СТОМАНЕНИТЕ СГРАДИ?

icon
icon

Да, Фризомат изчислява подробно всички сили на реакция на сградата и ги предоставя на архитекта и/ или инженерното бюро. Това означава, че винаги разполагате с точните данни за Вашия строителен проект. 
 
Фризомат може да предостави всички необходими изчисления:
– Изчисления на носимоспособността на стоманата във фермите, ветроупорните елементи, фасадните облицовки, надлъжните покривни греди и страничните релси (съгласно Еврокодове EN1993-1-3 и EN1993-1-5). 
– Изчисления за свързващите елементи. 
– Изчисления на силите на реакция за проектиране на фундамента 
– Конструктивни указания относно закрепването към фундамента
– …
 
Разговаряйте с нашите специалисти за Вашата стоманена сграда > 

ТРЯБВА ЛИ ДА ПОДГОТВЯ МОЯТА СТРОИТЕЛНА ПЛОЩАДКА?

icon
icon

Да, за улесняване на цялостното изграждане на проекта и преди монтажа на Вашата сграда от Фризомат строителната площадката трябва да е заравнена и  достъпна за нашия монтажен екип и неговите лекотоварни камиони. 

Строителната площадка: равна 
Теренът, върху който изграждаме Вашата сграда, трябва да е равен и върху него да е насипан чакъл. Максимално допустимата разлика във височината за цялата повърхност на строителната площадка плюс допълнително отстояние от един метър около нея е десет сантиметра.
 
Повърхност: здрава и без кал 
Повърхността, върху която извършваме монтажа на Вашата сграда, трябва да е суха, без кал и да отговаря на необходимата товароносимост съгласно изпитването с пенетрационен конус. Не е необходимо да полагате настилка като бетон или асфалт. Площадката Ви има ли бетонова настилка? Няма проблем; можем да изградим Вашата сграда и върху нея. 

Строителната площадка: леснодостъпна 
Монтажният екип трябва да работи на строителна площадка с лесен достъп. Цялата площадка и допълнителното отстояние от три метра около нея трябва да са свободни. Цялата площ на площадката трябва да е достъпна за камион 4м × 2м, независимо от метеорологичните условия. 
 
 
Нашият екип е винаги на разположение да Ви помогне с всички технически въпроси >  

С КАКВИ ВИДОВЕ ФУНДАМЕНТИ РАБОТИ ФРИЗОМАТ?

icon
icon

Работим с 3 вида фундаменти, в зависимост от вида на сградата и повърхността: 

Сглобяеми бетонови стъпки: ако теренът е равен, покрит с чакъл и може да се изкопае, можем да направим малки вертикални изкопи с нашия багер, в които се поставят бетоновите стъпки. След консултация с Фризомат трябва да осигурите изливането на бетона за запълване на вертикалните изкопи и ефективното закрепване на бетоновите стъпки. 

Клиновидни анкерни болтове или епоксидни анкери: ако вече е положена бетонова настилка или цокълни греди преди монтажа на сградата, използваме клиновидни анкерни болтове или епоксидни анкери, които се закрепват в бетона. В идеалния случай изливате бетона според зададените от нас размери, за да може да се гарантира водоустойчивостта на конструкцията. 

Анкери: ако е необходим фиксиран фундамент (напр. при широки отворени пространства), предлагаме поцинковани анкери с анкерни планки, които трябва да бъдат позиционирани в бетона съгласно нашия план на основите. 
 
Свържете се с нас, за да научите повече за предимствата на нашите високоякостни леки конструкции >  

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е СТЕНИТЕ НА СГРАДАТА ДА ОСТАНАТ ОТВОРЕНИ?

icon
icon

С предварителни изчисления на стоманената конструкция е напълно възможно при монтажа ѝ обиколните стени да останат отворени. Ако желаете, можете да затворите сградата на по-късен етап. 
 
Разкажете ни повече за Вашия мечтан проект > 

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е РАЗШИРЯВАНЕ НА СГРАДА НА ФРИЗОМАТ?

icon
icon

Сградата на Фризомат вече отеснява ли на Вашето предприятие? Няма проблем. С няколко малки корекции можем да разширим сградата Ви до желания размер. Можете да разширите сградата си без никакъв проблем. Вече са предвидени всички точки на свързване за тази цел.  
Най-лесният начин да разширите сградата си е да построите втора сграда до нея. Може да бъде същата, но не е задължително. Освен това можете да оставите преградите между сградите или да отворите частично вътрешното пространство.
 
Открийте многофункционалността на стоманените сгради на Фризомат. Свържете се с нас > 

ЛЕСНА ЛИ Е ПОДДРЪЖКАТА НА СГРАДИТЕ НА ФРИЗОМАТ?

icon
icon

Вашата сграда от Фризомат се поддържа сама. Поцинковането на стоманата осигурява защита срещу корозия и издраскване, като същевременно предотвратява натрупването на мръсотия.  
С помощта на някои лесни дейности можете да поддържате сградата си в отлично състояние: 
 
– Почиствайте редовно улуците  
– Смазвайте редовно пантите на големите и малките врати 
– Изчиствайте снега от покрива след обилен снеговалеж 
– При силен вятър затваряйте прозорците, големите и малките врати, както и димоотводите 
 
Почиствайте с вода. Това е всичко. 
Благодарение на нашите специално изработени улуци и водосточни тръби, дъждовната вода и замърсяванията се отвеждат далеч от сградата Ви. Разбира се, стените винаги могат да се замърсят с пясък и прах. В такъв случай можете просто да ги почистите с вода.  
 
Искате ли да научите повече? Свържете се с Фризомат > 
 

МОГА ЛИ ДА ПРЕМЕСТЯ ИЛИ ДА СЪХРАНЯВАМ НА СКЛАД МОЯТА СГРАДА НА ФРИЗОМАТ?

icon
icon

Благодарение на уникалната концепция на стоманената конструкция на Фризомат, можете да демонтирате, премествате и монтирате отново или да съхранявате нашите сгради на склад за монтаж на по-късен етап. 
 
 
Искате ли да получите повече информация за нашата уникална строителна система? Изпратете ни въпроса си > 

Не намерихте отговора на Вашия въпрос?

Имате ли още въпроси, след като прочетохте “Често задаваните въпроси”? 

ПОЛУЧЕТЕ ОФЕРТА