Хале за дървообработващ цех в Раковски

Проектът

На два етапа – през 2016 и 2019 година – Фризомат построи метално хале за дървообработващ цех в Раковски.

Сградата е производствена база на Лука ООД, производител на дървени компоненти за мебелната промишленост, работещ за българския и международния пазар от 2000 година насам. През 2016 година построихме основния цех, в който да бъде инсталирано ново производствено оборудване на фирмата.

През 2019 година добавихме навес със складови и спомагателни функции, с което площта на сградата достигна 720 квадратни метра. Гъвкавата ни строителна система и използването на лека монтажна техника позволиха да завършим разширението за две седмици, без затруднения за производствения процес във вече действащата производствена сграда.

Наред със строителството на сградата, ние изготвихме и необходимите проекти за новия цех.

Сградата

Стандартната ни система Ceptra е оптимално решение за подобни производствени сгради, тъй като позволява ефективното разполагане на електрическите и вентилационни инсталации във височината на покривните ферми.

Стените на халето са от сандвич панели с изолация от полистирен, а покривът – послоен монтаж с топлоизолация от минерална вата. Това е решение, осигуряващо достатъчна топлоизолация за повечето производствени помещения в металообработващата и дървообработващата промишленост без ненужно увеличаване на цената на сградата.

Всички обшивки са с обичайното за Фризомат високо качество на покритията. Минималният ни стандарт включва горещо поцинковани стомани с покритие Z275 и органично полиестерно покритие с дебелина 25 микрона. В резултат на това нашите сгради могат да бъдат разпознати десетилетия след построяването им.

Особености

Новопостроеното хале за дървообработващ цех използва стандартните ни системи за осигуряване на естествено осветление – прозрачни пана в покривната обшивка и прозорци на страничната фасада. Достъпът до производственото хале се осъществява през една секционна врата и три пешеходни врати, които служат и за евакуационни изходи.

Производствената сграда в Раковски е само един от стотиците проекти на Фризомат в България за нуждите на малките и средни предприятия в промишлеността. С гъвкавата ни строителна система и дългогодишния опит в промишленото строителство успяваме да намерим оптималното решение, съобразено със специфичните изисквания на всяко производство.

ДАННИ ЗА ПРОЕКТА

Категории:
Kлиент: Лука ООД
Mестоположение: Раковски
Площ: 720
Завършен: 2016, 2019

Търсите висококачествена стоманена конструкция?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.