САМОЛЕТНИ ХАНГАРИ

Малките летателни апарати са чудесен начин за забавление и спорт, но изискват много пространство за съхранение и поддръжка. Г-н Кирил Кирилов, управител на летището в Сливница, потърси Фризомат за решение на проблема чрез изграждане на хангар за самолети.

Надежден и сух хангар за самолети

През годините Фризомат построи три самолетни хангара:

  • Дъговидно с ширина 11 м, дължина 25 м и височина 5,5 м;
  • Дъговидно с ширина 15 м, дължина 30 м и височина 5,5 м;
  • Хале с дъговиден покрив с ширина 7,7 м, дължина 15 м и височина 3,7 м.

Хангарите имат различни приложения, свързани със съхранението и поддръжката на летателните апарати и допълнителните екипировка и части. Всичко нужно за безпроблемното провеждане на полетите е на сухо и сигурно място в сградите на Фризомат.

Широка врата за хангара

Желанието на пилота е да се носи нависоко в небето. Затова хангарите разполагат с широки врати, които се отварят лесно и удобно. Системата за водене на крилата на вратата позволява на самолетите да излизат от хангара с лекота.

Функционалност чрез етажиране

Освен трите хангара, Фризомат построи и сградата за ръководство на полетите на Летище Сливница. Конструкцията е с ширина 5 м и дължина 12 м. Адаптивността на системата позволи разполагането в сградата на учебна зала и кафе с покрита тераса, като на второ ниво над кафето е разположена кулата за контрол на полетите.

ДАННИ ЗА ПРОЕКТА

Категории:
Kлиент: ЛЕТИЩЕ СЛИВНИЦА
Mестоположение: гр. Сливница
Площ: 840,5 кв. м.
Завършен: 2007 г. - 2009 г.

Търсите висококачествена стоманена конструкция?